Problem med Monterey och USB-hubbar / dockor

macos Monterey Macbook Pro

Användare av macOS Monterey rapporterar att USB-hubbar och dockor inte fungerar korrekt. Bland annat syns rapporter på Reddit och Apples officiella forum.

De exakta problemen verkar variera beroende på användare, dator och vilken USB-hubb eller docka de använder.

Läs mer: 7 saker som macOS Monterey INTE kan göra på din gamla Mac

I flera fall verkar USB 3.0-portarna sluta fungera medan andra portar som HDMI, USB-C, SD-kortläsare och liknande fungerar korrekt.

Andra rapporterar att HDMI-porten på deras dockor inte fungerar korrekt eftersom en bildsignal inte går igenom från datorn.

Det verkar som att officiella produkter från Apple fungerar korrekt (för en del åtminstone), men det är obekräftat om det gäller alla deras USB-hubbar och dockor.

På Apples egna forum står att läsa hur användare inte längre kan ladda sina Macbook-datorer via USB-C PD (Power Delivery).

PD (Power Delivery) over USB-C also stopped working on my MBP 2018 after updating to Monterey (12.0.1). I use a Philips 346P1CRH. Everything was working flawlessly with Big Sur.

TommyWi

Läs mer: Här är prylarna som kan köra iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey & watchOS 8

En person som säger sig ha pratat med Apples officiella support säger att de många klagomål har inkommit till Apple och att en fix kan vara på gång med nästa mjukvaruuppdatering.

Den här nyheten är en skarp påminnelse om att man helst ska vänta med att uppdatera datorn till nya stora versioner. Gärna avvakta två eller tre mindre buggfixar som löser de värsta problemen.

Det gäller så klart inte bara macOS utan även Windows.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.