Spotify sviker sina Windows Phone-användare – slutar uppdatera appen

Spotify Logo

Spotify är en av världens populäraste musiktjänster med fler än 100 miljoner aktiva användare under januari månad. På bara ett halvår har 25 miljoner nya användare tillkommit och trots blodröda siffror de senaste åren så fortsätter Spotify att växa i en anmärkningsvärd takt. Trots allt fler användare så minskar antalet plattformar där Spotify går att använda – nu senaste lade tjänsten nämligen ner allt stöd för sin Windows-applikation.


Med det inte sagt att applikationen för Windows Phone 8.1 inte längre går att använda, för det går den i allra högsta grad. Spotify har dock slutat att underhålla sina applikation vilket betyder att den förr eller senare kommer att sluta fungera när Microsoft uppdaterar sina mobila plattform. Användarna lever alltså på övertid just nu eftersom Spotify inte har lovat någon Windows 10-app.

På frågan om en applikation för Windows 10 är på gång svarar Spotify svävande med att man inte kan kommentera något just nu. Istället tänker Spotify sitta helt tyst och inte ge några kommentarer innan någon vidare officiell information finns att ge.

Vi hoppas innerligt att Spotify just nu arbetar med en Windows 10-app eftersom det annars vore ett ordentligt snedsteg från musiktjänstens sida. Windows Phone och Windows 10 Mobile har kanske inte största marknadsandelar men användarna är ändå många. Att ignorera sina användare på Microsoft plattformar skulle bara ge Apple Music, Groove och liknande tjänster många nya kunder.

  

 

Källa: Alessandro S, Twitter