Spotify satsar stort på video (2023)

Spotify logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Spotify gör den största förändringen på tio år och satsar stort på video. Bland annat med ett helt nytt flöde som hämtat rejält med inspiration från andra videotjänster som Instagram och TikTok.

Nyheten kommer efter att den populära, svenska musiktjänsten plöjt ner mer än 1 miljard dollar på att skapa ett podcast-imperium med ett brett, exklusivt utbud som få andra kan matcha.

Nu är det video som gäller och målsättningen är att dra till sig nya användare samtidigt som tjänsten vill behålla sina befintliga prenumeranter.

Spotify 2023

Spotify vill göra lyssnandet mer interaktivt och ge användarna en intressant upplevelse som de inte haft tidigare med tjänsten. Speciellt gällande mobilappen som blir rejält omarbetad.

Även om mobilappen får sig ett nytt utseende och fler funktioner med inriktning på video så kommer grunden ändå vara samma klassiska app som du känner igen sen tidigare. Skillnaden en stor skillnad är större möjligheter att bli uppmärksammad på innehåll som låtar, podcasts, videor och ljudböcker.

Till och med den befintliga shuffle-funktionen förbättrats så att den fungerar bättre än tidigare.

Förbättringarna är under utveckling och kommer gradvis under året.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.