Spotify gör om sin app till Windows Phone

spotify-logo

Spotify gör om sin Windows Phone-app och planerar att ta alla sina senaste funktioner även till Microsofts mobila plattform.

Den design som används idag lutar starkt åt Metro-gränssnittet men nästa stora uppdateringen kommer istället att ta Spotify närmare hur appen ser ut till Android.

Om man ska tolka informationen kring nyheten så rör det sig om en totalt omarbetning av appen och det är något som är mer än välkommet för Windows Phone-användarna.

Den nya versionen är tänkt att lanseras i samma veva som att Microsoft släpper sin stora uppdatering till Windows Phone – så räkna med att Spotify tänker dra nytta av alla nya funktioner och möjligheter som kommer.

Nämnvärt är att endast betalande prenumeranter får tillgång till nya uppdateringen medan gratisanvändare får nöja sig med ”det gamla vanliga”. Spotify arbetar dock för att ta även den nya funktionaliteten till precis alla.

Dåliga betyg från användarna

Att något nytt är ett måste märker man tydligt vid ett besök på appbutiken till Windows Phone. Det är minst sagt sparsamt med positiva kommentarer och kanske har musiktjänsten beslutat sig för att rensa upp i oredan och erbjuda något bättre.

Den stora frågan för mig är hur många som går från IOS eller Android till Windows Phone och blir missnöjda för att gränssnittet inte fungerar som på deras tidigare telefoner. Övergången är inte alltid så smärtfri som man skulle kunna hoppas på och ibland kan det bli rejäla krockar i hur man tycker kring designen.

Vad tycker ni med Windows Phone-telefon och Spotify – måste musiktjänsten göra något snart?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.