Röstsamtal kommer till WhatsApp

whatsapp-logo

Den omåttligt populära meddelandetjänsten WhatsApp ska få stöd för röstsamtal.

Nyheten kommer bara kort efter nyheten om Facebooks uppköp av WhatsApp och frågan är om Mark Zuckerberg har ett finger med i spelet när röstsamtal ska det bli nya stora.

Exakt vad som planeras är ännu okänt och spekulationerna lär gå heta på internet den närmaste framtiden. Får vi kanske en konkurrent till Skype eller vad är det som kommer?

Redan idag kan man skicka röstmeddelanden via WhatsApp men inte hålla traditionella samtal. När uppdateringen med den nya funktionaliteten blir aktuell så är det IOS och Android som är den primära marknaden – därefter utvalda Nokia- och BlackBerry-telefoner.

465 miljoner användare idag

Det betyder alltså att stöd för Windows Phone kommer att finnas, något som säkert ses som glädjande nyheter hos Microsoft då deras plattform behöver allt stöd som går att få.

Cirka 465 miljoner användare har WhatsApp i skrivande stund och för att få den stora användarbas betalar Facebook inte mindre än 19 miljarder dollar, eller närmare 123 miljarder kronor.

Det kommer att bli riktigt spännande att se vad de båda företagen kan åstadkomma i framtiden och kanske får vi WhatsApp-funktionalitet direkt i det sociala nätverket och då över alla tillgängliga plattformar – eller vad tror ni?

Via Array & TechCrunch

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.