Speltips: It Takes Two är ett fantastiskt äventyr för två spelare (co-op)

Finns att spela på PC, Xbox och Playstation

it takes two game 2021 hazelight studios

Om du vill ha ett riktigt bra spel för co-op så ska du titta närmare på It Takes Two. Det är ett mycket populärt och hyllat spel från Hazelight som är spelstudion bakom Brothers: A Tale of Two Sons.

It Takes Two har sålt i mer än 5 miljoner exemplar sedan lanseringen i mars 2021. Det säger en hel del om hur populärt spelet faktiskt är. Inte minst då det är strikt co-op eftersom man måste vara två personer för att spela det.

Om du aldrig har provat It Takes Two tidigare så ska du hålla i hatten och ha tungan rätt i mun. Det här är ett fartfyllt och berättelserikt actionäventyr med plattformsinslag och riktigt vacker 3D-grafik.

Läs mer: It Takes Two storsäljer – 5 miljoner sålda exemplar

Det här handlar It Takes Two om (berättelsen)

Grundberättelsen i It Takes Two är enkel. Du spelar gifta paret Mary och Cody som hamnat på kollisionskurs med varandra i äktenskapet.

Efter att ha bestämt sig för skillsmässa så skapar deras dotter två dockor som representerar föräldrarna. Och i ett magiskt ögonblick så hamnar Mary och Codys medvetande i dockorna som kommer till liv.

För att återgå till sitt vanliga liv som människor så måste de ta sig genom ett fartfyllt äventyr som är fullt av faror och spännande varelser. Längs vägen får du hjälp av den konstiga figuren ”Book of Love” och de måste samarbeta för att ta sig framåt.

Och det är här du och din spelkompis kommer in i bilden. Ni styr dockorna mot deras mål och precis som Mary och Cody så måste ni samarbeta för att berättelsen ska kunna ta sig framåt.

Läs mer: Windbound är gratis på Epic Games Store just nu

Din kompis spelar It Takes Two helt gratis

Givetvis måste inte båda spelarna köpa spelet. Det räcker med att den ena (den som driver berättelsen framåt) har spelet, och den andra kan gå med helt gratis.

Så här fungerar det:

  1. Den ena spelaren måste köpa spelet eller abonnera på EA Play
  2. Den andra spelaren skaffar ”Friend’s Pass” på samma spelbutik som den första
  3. Den första spelaren initierar en berättelse och den andra går med via Friend’s Pass

Svårare än så är det inte!

Här skaffar du It Takes Two

It Takes Two kostar cirka 400 kronor beroende på var du köper spelet. Du kan även abonnera på det via EA Play för cirka 40 kronor per månad. Ett klart bättre alternativ (och mycket billigare) om du bara vill prova ett tag utan att köpa det rakt av.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.