Spela din favoritmusik från Spotify när alarmet går i Google Klocka

Spotify Logo

Google Klocka har fått stöd för Spotify. Det betyder att du kan spela din favoritmusik när alarmet på telefonen går igång.


Få saker är lika enerverande som det irriterande, pipande alarmet på morgonen. Det kan få vem som helst att vilja dra täcket över huvudet igen.

Nu när du kan spela din favoritmusik via Spotify när alarmet går kanske det blir lite lättare att komma upp på morgnarna. Och du behöver inget Premium-konto hos Spotify – det fungerar även med dig som kör gratisvarianten.

Funktionen kommer med en uppdatering till Google Klocka under början på augusti. Du kan ladda ner den nya versionen kostnadsfritt från Google Play Store om du inte redan har appen på telefonen.

Det enda egentliga kravet på dig som användare är att 1) telefonen använder Android 5.0 eller senare och 2) har ett Spotify-konto.

Then choose your perfect wake up music. You can browse recently played music, choose from Spotify’s curated morning playlists, or search for a specific soundtrack.

Snart kan du även använda YouTube Music med Google Klocka, om du prenumererar på den tjänsten. Den integrationen kommer inom en snar framtid enligt Google.

Det är intressant att Google väljer bort egna Play Music till fördel för Spotify i sammanhanget. Men kanske är det bara den spiken i kistan för musiktjänsten som vi väntat på nu när YouTube Music är här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.