Spel om ”John Wick” är på gång

John Wick
Foto: Lionsgate

Har du sett triologin om John Wick och hoppas på att ett spel ska släppas om Keanu Reeves actionkaraktär? Då kanske du inte behöver hoppas länge till – det kan nämligen vara ett på gång.

Det är investerare till Lionsgate som nyligen meddelats att ett så kallat AAA-spel är på gång om John Wick. Med AAA-spel menas att det har en mycket stor budget, mer eller mindre.


Lästips: Prequel till John Wick-filmerna släpps 2023

Källan till meddelandet ska vara ingen mindre än Jon Feltheimer som är VD för Lionsgate. Enligt uppgift så har han berättat för investerarna att man försöker hitta vägar att bredda den populära actionfranchisen bort om filmerna.

I don’t want to get ahead of myself here, but we believe there is a big AAA game to be made out of John Wick. We have been fielding proposals. We certainly are interested in moving that forward, but I don’t want to say anything more about that at this time.”

Ett spel som är baserat på John Wick-filmerna skulle kunna vara en väg att gå, men då hänger det sannolikt på huruvida Keanu Reeves vill låna ut sitt utseende och röst ännu en gång. Och frågan är hur villig han är efter kontroverserna kring Cyberpunk 2077 (som visserligen blev en succé i slutändan).

Lästips: Streama John Wick: Chapter 4 – här ser du filmen

Missa inte premiären av John Wick 4 när filmen har premiär 2023.

John Wick 4 har premiär under 2023

De tre filmer som hittills har släppts om John Wick har blivit en stor succé för Keanu Reeves och Lionsgates.

Den första filmen som släpptes 2014 kostade 20 miljoner dollar att skapa och drog in 86 miljoner dollar till filmskaparna. Efter det så har det bara blivt större, mer actionrikt och ännu bättre intäkter med de två efterföljande filmerna.

John Wick 2 drog inte 171 miljoner dollar globalt och den tredje filmen – Parabellum – drog in skyhöga 327 miljoner dollar. Fortfarande inte i klass med de absolut största filmerna som släppts, men väldigt respektabelt och en tydlig trendökning.

Och med en växande actionfranchise så kommer de oundvikliga spinoffs-filmerna.

Den första är Ballerina som börjar produceras i november 2022 och vi får även en serie i form av The Continental. Den senare handlar om favoriten Ian McShanes roll som föreståndare på hotellet som fått stor fokus i filmerna. Serien utspelar sig på 70-talet och har Colin Woodell i huvudrollen istället för McShane.

Via Indiewire

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.