Sony Xperia XZ Premium får stöd för Netflix HDR

Sony Xperia Premium XZ

Netflix har uppdaterat sin applikation till Android med stöd för HDR-material på Sony Xperia XZ Premium.

Mobiltelefonen i fråga är en imponerande modell med utmärkt prestanda och högupplöst 4K-skärm med HDR-stöd. Tyvärr så är Xperia XZ Premium också ruskigt dyr, närmare 7 500 kronor kostar den.


Tacksamt nog är telefonen värd varenda krona, inte minst efter att Netflix nu öppnar för HDR-stöd med sin populära filmtjänst. Det betyder ljusstarkare bild med bättre färgåtergivning med de filmer och serier som faktiskt har stöd för HDR.

Och på den punkten har Netflix arbetat hårt för att öka antalet titlar som erbjuder HDR-stöd. Problemet för mobilanvändarna är att det bara finns två mobiltelefoner som kan nyttja stödet — LG G6 som var först ut och nu Sony Xperia XZ Premium.

Vi vet att Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus har stöd för HDR-visning, och kanske kan de båda populära modellerna stå på tur för Netflix. Om och när det kan ske återstår dock att se.

För att det hela ska fungera krävs inte bara en Sony Xperia XZ Premium (eller LG G6), du måste även ha en Netflix-prenumeration av typen Premium och en internetanslutning på 25 Mbit eller högre. Slutligen måste videokvaliteten i applikationen för Android vara inställd på ”High”.

Möter du alla kraven och har du provat HDR-film på din mobiltelefon? Skriv gärna en rad i kommentarsfältet och berätta vad du tycker om det. Bra eller dåligt?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.