Samsung Galaxy S8 har sålt i fler än 20 miljoner exemplar

Samsung Galaxy S8 Plus
Bild: Samsung Galaxy S8 Plus

Apple kanske drar in mest pengar per såld mobiltelefon, men Samsung fortsätter att dominera försäljningen i antal enheter. Det bekräftas ytterligare av den senaste försäljningsrapporten kring Galaxy S8 som Strategy Analytics har släppt.

I rapporten skriver analytikerföretaget att Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus tillsammans nu har passerat 20 miljoner sålda exemplar. Detta gjordes tidigare under juli månad och är 15 procent mer än vad Galaxy S7-telefoner klarade under sina tre första månader.

Och kanske är det inte förvånande för någon egentligen. Samsung Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus är utmärkta mobiltelefoner av hög kvalitet, vilket även kan sägas av många andra telefoner som Huawei Mate 9, Sony Xperia XZ Premium och Apple iPhone 7 / iPhone 7 Plus.

Men Samsung bibehåller en klar ledning framför även de tyngsta konkurrenterna. Huruvida telefonserien är den absolut bästa på marknaden kan givetvis diskuteras, det är högst personligt vad man uppskattar som person när det gäller mobiltelefoner.

Många är det som faktiskt föredrar uppstickaren Huawei som ett bättre och ofta billigare alternativ. Den kinesiska mobiltillverkaren har verkligen fått ett stort lyft på marknaden se senaste åren och är nu bara några miljoner sålda enheter ifrån att slå Apple på fingrarna. Fortfarande är det galet mycket kvar till sydkoreanska Samsung, men de är på otroligt stark uppgång.

Den utmärkta försäljningen av Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus är extra anmärkningsvärd då floppen med Galaxy Note 7 åtminstone teoretiskt borde ha lämnat ett stort avtryck hos både Samsung och mobilmarknaden. Men företaget hämtade sig mycket starkt trots prognoser om miljardförlust.

Alla detta sagt så har Apple trots allt iPhone 8 på gång, med syskonen iPhone 7s och 7s Plus i släptåg, och Huawei väntas snart visa upp Mate 10 för lansering i oktober. Tunga namn, tunga lanseringar. Frågan är hur Samsung och Galaxy S-serien står sig mot de kommande mobiltelefonerna. Vad tror ni?

 

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.