Annons

Sony Xperia X kan överhettas vid videoinspelning

Din nya Sony Xperia X-telefon kan ha stora problem när det gäller videoinspelning. Flera rapporter tyder nämligen på att serien med telefoner kan överhettas efter bara några minuters inspelning.

Överhettningen kan få telefonerna att starta om sig eller stängas ner helt i ett försök att stoppa den ökade värmen. För höga temperaturer kan i värsta fall skada komponenterna på insidan, något tillverkarna givetvis vill förhindra.

Ett test visade hur en Xperia X blev så varm efter fyra minuters videoinspelning i full-HD att en del funktioner slutade fungera. Efter nio minuter inaktiverades kameran.

Stänger av tre funktioner

Bland funktionerna som stängdes ner först finner vi ansiktsdetektering, automatiskt igenkänning av motiv och följande fokus. Så vi gissar att de tre är ordentliga värmebovar i sammanhanget.

Turligt nog lär de flesta bara spela in korta klipp men när skolavslutningen drar igång eller bröllopstalet drar ut på tiden, då får de med en Xperia X-telefon problem.

Har du drabbats av problemet? Skriv gärna en kommentar och berätta – även om det är med en annan modell.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.