Sony visar upp EvolutionUI – ett gränssnitt till Android med stort nytänk

sony-evolutionui-android

Sony arbetar med att utveckla ett helt nytt gränssnitt som gradvis låser upp allt mer avancerade funktioner när användaren är redo för dem.

Ju mer man använder telefonen desto fler alternativ får man och i stort kan sägas att det kan jämföras med ett spel där erfarenhet ger fler fördelar.

Namnet på nya gränssnittet är EvolutionUI och man kan ju undra hur nödvändigt det är att ”låsa upp” funktioner på det här sättet. De allra flesta lär snabbt få grepp om hur telefonen man håller i handen fungerar och ta sig runt i de olika menyerna.

Eftersom EvolutionUI bara är sidoprojekt så finns inga garantier att det når kommersiella telefoner eller surfplattor. Det skulle dock vara trevligt om Sony ville släppa en färdig produkt för vem som helst att testa och på så vis nå en tämligen bred användarbas på nolltid.

Det är nog inget som vi ska gå och vänta på – det kommer att dröja innan Sony har en fullt fungerande version att tillhandahålla.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.