Så blir din HTC One M8 en Harman/Kardon Edition

htc-one-m8-harmon-kardon-edition

HTC One (M8) har släppts i en specialvariant som utvecklats i samarbete med kända ljudföretaget Harmon Kardon.

Skillnaden mot den vanliga One-modellen är den mjukvara som kommer förladdad på telefonen – bland annat med Clari-Fi™ som ska förbättra dåliga ljudfiler för en bättre lyssnarupplevelse.

Man har även inkluderat LiveStage™ som påstås ge en mer äkta upplevelse när man lyssnar på musik i hörlurar och då genom att lägga till ytterligare en dimension till ljudet.

HTC One (M8) Harmon/Kardon Edition är en minst sagt sur lansering för de som redan har skaffat sig den vanliga modellen. Inte minst då många som har jämfört skillnaderna i hur ljudet spelas upp vittnar om en positivare upplevelse med mjukvaran som Harmon/Kardon erbjuder.

Tacksamt nog är det dock möjligt att ladda ned och installera de extra applikationerna från specialvarianten till en vanlig One (M8) och vi har de duktiga personerna på XDA-forumet att tacka.

Så här får du samma upplevelse som med en Harmon/Kardon Edition:

  • Se till att din telefon är rootad och har en custom recovery. Det finns flera olika tillvägagångssätt att ordna detta, så sök runt lite på internet och se vad som passar dig bäst.
  • Nästa steg är att läsa igenom denna forumpost på XDA-forumet. Gärna båda tre och fyra gånger.
  • Sista steget som vi beskriver här är att ladda ned de tre filerna längst ner i ovan nämnda forumpost. Läs sedan beskrivningen igen.

Vad man inte får är de annars medföljande in-earlurarna från Harmon/Kardon och inte heller det inbyggda FLAC-stödet. Det sistnämnda går dock att ta sig runt med applikationer från tredjepart, så det är givetvis inget större problem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.