Sony släpper Xperia-tangentbord för Android till Play Store

sony-xperia-z2

Sony släpper exklusivt tangentbord till Play Store.

Just nu pågår en trend där OEM-tillverkare tar sina egna Android-appar till Play Store och erbjuder dem som nedladdningar därifrån. Nu senast lade Google till sin officiella kamerapp och innan dess HTC med bland annat BlinkFeed.

Nu kommer uppgifter om att även Sony gör samma sak och här är det tangentbordet som följer med företagets Xperia-telefoner som gäller. Det är kanske inte det mest funktionsrika alternativet på marknaden, men det gör sitt jobb och det på ett hyggligt sätt.

Det är tuff konkurrens för de som erbjuder tangentbord till Android, men SwiftKey är tveklöst en av de absolut bästa idag. Utmärkta egenskaper gör att den lilla kostnaden som eventuellt tillkommer (beroende på variant) tveklöst är värd att betala.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.