Dropbox växer ytterligare – köper upp Loom

dropbox-logo

Dropbox fortsätter att köpa upp företag och expanderar nu ytterligare via uppköpet av webbsajten Loom.

Loom är en tjänst för lagring av bilder och med tanke på hur Dropbox verkar fokusera på just bilder så är köpet klart logiskt. Ännu är det dock oklart vilka delar av Loom som kan integreras med Dropbox och hur utvecklarna bakom placeras av sina nya arbetsgivare.

Fram till den 16 maj går det att använda Loom i sin nuvarande form. Därefter går det att fortsätta tjänsten via Dropbox. Instruktioner till alla berörda har skickats ut via e-post och finns även på webbsajten.

Den som använder betaltjänster på Loom med ökat lagringsutrymme får samma mängd helt gratis under ett år hos Dropbox. Vill man lämna tjänsten går det att ladda ned en zip-fil med alla ens bilder, komplett med rätt struktur och allt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.