Iphone 5S populär att byta mot Samsung Galaxy S5

Apple Iphone 5s

Samsung Galaxy S5 är släppt och miljontals telefoner lämnas nu som inbyte när deras ägare byter upp sig till det senaste flaggskeppet.

Enligt en nyligen släppt rapport från CompareMyMobile står Iphone för mer än en tredjedel av alla inbytestelefoner på deras webbsajt. Under lanseringsveckan ökade antalet Iphone 4S som lämnades in med 210 procent och Iphone 5S med 184 procent.

Jämförelsevis kan nämnas att antalet inlämnade Samsung Galaxy S3 ökade med 196 procent under samma period. Att Iphone 4S och Galaxy S3 har så höga siffror är inte oväntat med tanke på att de nu är två år gamla – och det betyder att många mobilkontrakt nyligen löpt ut. Iphone 5S däremot är en stor överraskning med tanke på hur ny den är.

Givetvis ska man alltid ta den här typen av nyheter med en stor nypa salt – speciellt från en webbsajt som inte har gjort mycket väsen av sig tidigare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.