Skype för Xbox One uppdaterad – nu med bättre autozoom

skype_logo-580x367.jpg

Microsoft har släppt en uppdaterad version av Skype för Xbox One.

Fortfarande går det inte att använda Skype samtidigt som man spelar, men det är ändå relativt trevliga nyheter som har smygits in. Bland dessa finner vi möjligheten att ta en profilbild med Kinect eller för enkelhetens skull använda samma bild som ens Xbox Live-konto har.

Andra nyheter är att auto-zoom för Kinect har optimerats för att lättare identifiera personer i en bild, speciellt om det är flera personer. Som vanligt har även ett antal buggfixar inkluderats utan att bli närmare beskrivna. Det här är inte den där stora uppdateringen som så många hoppas på ska komma – men det är åtminstone ett litet steg i rätt riktning.

Med stor sannolikhet kommer Microsoft att släppa en ny uppdatering inom kort som ger möjligheten att använda Skype samtidigt med spel. En sådan ryktas komma redan nästa månad så det är bara att hålla tummarna för snabb lansering.

Ny Skype-appen rullas ut i skrivande stund och det kan ta några dagar innan den når oss i Sverige.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.