Gör om din Nexus 5 till en HTC One M8

htc-logo

Ett gäng entusiastiska utvecklare har lyckats porta mjukvaran från nya HTC One (M8) till Google Nexus 5.

Det är en ordentlig bedrift inte minst med tanke på att de allra viktigaste funktionerna fungerar trots att mjukvaran är i alfa-stadiet. Sånt som pekskärmen, sensorer, WiFi, Bluetooth och SIM-kort fungerar.

Dock betyder det inte att man ska rusa iväg och installera denna Rom på ens Nexus 5 – faktum är att det avrådes starkt då den är långt ifrån färdig och har mängder av problem som först måste åtgärdas.

Med i ROM:en följer även den senaste versionen av HTC:s egna Android-gränssnitt – Sense 6. Den som bara är ute efter denna kan göra det mycket enklare för dig då portningar redan är på gång – och man har kommit långt med detta i jämförelse med hela M8-romen.

Vill man trots allt testa att lägga in all mjukvara från en HTC One (M8) på en Nexus 5 så kan man läsa vidare här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.