Sony släpper NEX FF-kamera med fullformatsensor

sony-nex7-zeiss


Sony väntas släppa en NEX-kamera med sensor i fullformat och enligt upp även om det inte finns bekräftade uppgifter just nu så tror man att upplösningen blir hela 32 megapixel. Webbsajten sonyalpharumors.com skriver att deras källor pekat på just den sensorn även om Sony ska ha testat alternativ på 24, 32 och 36 megapixel – så kanske den upplösningen är optimal för behovet.

Den nya modellen väntas få en design som liknar NEX-7 men med 20 procent mer vikt och 15 procent större volym. Vad man vet ska Zeiss presentera två nya objektiv för den nya fullformatskameran, en med fast brännvidd och en zoom. Den med fast brännvidd blir en Zeiss 35mm f/2.8. Förhoppningsvis pekar bländaren på fenomenal optisk kvalitet, annars kan de lika gärna släppa objektivet med bländaren f/1.8 (i min mening).

Sony kommer att presentera den nya NEX-modellen med kamerasensor i fullformat den 24 september. Målsättningen är att de första leveranserna ska kunna gå iväg i slutet på oktober och priset för ett exemplar hamnar på skyhöga 3 000 dollar – eller cirka 30 000 kronor efter påslag här i Sverige. Lägg till åtskilliga tusenlappar för Zeiss-objektiven och så är bankkontot fattigt.
Blir det här Sony NEX-7 Mark II som det pratats om tidigare?