Nya Firefox får omdesignad logotyp

Mozilla Firefox Brand Logo

Firefox har fått en omdesignad logotyp efter att Mozilla har släppt version 23 av den populära webbläsaren. Man har även lagt till en hel hög med nya funktioner och optimeringar som ska lyfta Firefox ytterligare jämfört med föregående version.

Den nya version av Firefox har släppts till Windows, Mac OS X, Linux och Android. Den förra designen på logotypen blev togs i bruk under 2009 och har hållit sen dess. Den nya är mer avskald, eller enklare om man kan säga så, och i min värld snyggare.

Bland de nya funktionerna finns ”Network Monitor” som utvecklare kan använda för att se hur snabbt olika objekt på en sida laddas. Grässnittet för installation av tillägg har blivit smidigare och accelerering av H.264 med DVXA2 i Windows är nu fungerande.

För Android-versionen kan nämnas nya funktioner som möjligheten att prenumerera på RSS-flöden direkt via adressfältet, möjligheten att ställa in standardsökmotorn, optimeringar för att säkra webbläsaren och mycket, mycket mer.

Ladda ned Firefox 23 via den officiella webbsajten eller Google Play.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.