Facebook introducerar ”Story Bumping”

Facebook

Facebook Story Bumping är en ny funktion som ska göra att du aldrig missar olästa statusuppdateringar. Den fungerar som så att om du inte scrollar tillräckligt långt ner för att läsa allt som är oläst så skickas dessa sista uppdateringar upp och hamnar på skärmen. Praktiskt för den som vill läsa precis allt som skrivs på Facebook i form av bilder och statusuppdateringar.

Just nu testar Facebook Story Bumping med ett litet antal användare och vad man vet har resultatet varit positivt. Cirka 5 procent fler gillade, delade och kommenterade uppdateringar registrerades för statusuppdateringar. För Sidor ökade den siffran till 8 procent.

Man har även räknat ut att den genomsnittliga användaren bara läser 57 procent av nyheterna i deras statusflöde medan de resterande 43 procenten försvann i tiden – olästa. Efter att Facebook aktiverade Story Bumping märktes att hela 70 procent av alla nyheter lästes, en anmärkningsvärd ökning.

Tidigare när Facebook gjord ändringar till nyhetsflödet så var det ingen som informerades om dessa och de var också till alla användare. Idag har man blivit mer transparent med vilka ändringar som är på gång och bara ett litet antal testpiloter får varje ny funktion eller ändring för att se hur det går.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.