Annons

Helene Thituson & den kopierade WordPress-artikeln

Helene Thituson har på bloggen till 900kunder.com publicerat en artikel om säkerhet i WordPress, en text som går under namnet 9 tips om WordPress säkerhet. Efter att ha läst artikeln så blev jag misstänksam mot innehållet då jag känner igen upplägget – och fann vad jag tror är källartikeln på utmärkta copyblogger.com. Det är nästan en direkt kopiera som Thituson har gjort på 900kunder.com – komplett med bilder och allt!

Här under är en skärmdump från artikeln 9 tips om WordPress säkerhet (klicka för stor bild). När du tittat på den – gör sedan ett besök hos copyblogger.com och se om inte den här artikeln börjar kännas väldigt bekant. Innehåll med text och bild är nästan översatt och kopierad rakt av till 900kunder.com. Hoppsan, ett misstag eller olycklig slump? Nja….

9-tips-om-wordpress

Jag brukar inte ha något emot att webbsajter tar information, så som kompletta listor och dylikt, för att skriva om dem och publicera. Men att göra en så lik kopiera som Thituson har gjort här känns väldigt mycket som en gråzon, eller vad tycker ni?

 

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.