Sony PlayStation Classic – retrokonsol med 20 spel & två PS1-handkontroller

sony-playstation-classic

Sony lanserar PlayStation Classic – en retrospelkonsol som släpps i december med 20 medföljande spel.


Sony PlayStation Classic är ett direkt svar på Nintendo Classic Mini NES och Classic Mini SNES. Det medföljer två handkontroller och prislappen är satt till 99.99 USD; omräknat blir det runt 1 100 kronor inklusive moms.

PlayStation Classic släpps nästan 25 år efter att den första, ikoniska spelkonsolen PlayStation lanserades. Inkluderat finns 20 speltitlar med bland annat Final Fantasy VII, Tekken 3 och Ridge Racer Type 4 som tunga dragnamn.

https://www.youtube.com/watch?v=nl2h8LDq_oI

Storleken på PlayStation Classic är 45 procent mindre än den klassiska original-konsolen från 1994. Istället för analoga anslutningar till tv:n så finns en vanlig HDMI-kontakt. Det finns även en USB-port samt två portar för handkontrollerna på framsidan.


När Nintendo släppte Classic Mini NES var efterfrågan så hög att tillgången var i princip obefintlig under en lång period. De få exemplar som dök upp i butik försvann på minuter och många lade ut sina dyrgripar till andrahandsförsäljning med skyhöga priser.

Sony lär inte göra samma misstag som Nintendo utan förbereder en anstormning av köpare. Räkna med god tillgång när PlayStation Classic släpps i december.

sony-playstation-classic-boxLäs mer om lanseringen av PlayStation Classic på den officiella PlayStation-sajten.