Sony lanserar Dualshock 4 med genomskinlig design

sony-dualshock-4-crystal-red

Dags att köpa nya handkontroller till din Playstation 4 eller Playstation 4 Pro? Då kanske du är nyfiken på de genomskinliga kontroller som Sony släpper till sina spelkonsoler.

Handkontrollerna kommer att finnas i tre olika färger — Crystal, Red Crystal och Blue Crystal — och är i grunden en vanlig DualShock 4. Funktionaliteten är densamma men den halvgenomskinliga plasten gör dem betydligt snyggare.

Nämnvärt är att det endast är framsidan som har genomskinlig plast. Undersidan är helt solid och det går inte att se igenom materialet. Knappast en nackdel dock, för vem kommer att beskåda den sidan ändå?

Problemet för oss i Sverige är att handkontrollerna endast sälja i amerikanska butiker. Crystal går att köpa på GameStop, Red Crystal på BestBuy och Blue Crystal på Walmart.

Priset är 65 USD, eller kring 650 kronor inklusive moms. Bara några tior mer än den svarta standardkontrollen. Helt klart ett bättre val tycker vi då Crystal-varianterna är klart snyggare. Om du har möjlighet att beställa till en adress i USA går det att förhandsboka redan idag.

Faktum är dock att vi hellre rekommenderar den dubbelt så dyra handkontrollen Razer Raiju som ett alternativ. Åtminstone om du spelar mycket och har stora krav på tillbehören du användare. Den har sina brister och de flesta klarar sig med standardkontrollen; vill du dock ha det där lilla extra är Raiju-kontrollen i det närmaste oslagbar.

Vad är din favoritkontroll idag – är det original från Sony eller tredjepart? Skriv en rad och tipsa oss om något du tycker är riktigt bra eller kanske totalt skräp.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.