Sony A7 III kan få sensorn & fokussystemet från Sony A9

sony a7 ii front nolens

Sony A7 III kommer att presenteras under hösten. Den nya spegellösa systemkameran väntas bli en välkommen uppgradering från befintliga A7 II med bland annat en ny kamerasensor och snabbare autofokus.

Ännu har Sony inte bekräftat att kameran existerar men täta läckor från tillverkningsindustrin har skickat ut en stadig ström information om nya modellen. Och vad vi ser är mycket intressant ur kamerasynpunkt.

De två kanske idag viktigaste punkterna som Sony A7 III påstås komma med är samma kamerasensor och fokussystem som flaggskeppsmodellen Sony A9. Om det stämmer (och prislappen inte är överväldigande hög) kan den japanska kamerajätten på allvar slå mot Nikon och Canon i kategorin för fullformatare i mellanklassen.

Sony A9 är kapabel till videoinspelning i 4K-upplösning, blixtsnabb fotografering med otroliga 20 bilder per sekund i upp till 241 RAW-filer i rad (eller 362 JPEG-bilder). Det finns även inbyggd 5-axlad bildstabilisering.

Bildstabiliseringen och dubbla minneskortsplatser är högst logiska för Sony A7 III. Även 4K-video låter troligt. Seriebildstagning med 20 bilder per sekund är däremot inget vi tror på. Det är med stor sannolikhet reserverat för just A9-modellen. Detsamma för mängden RAW-filer innan bufferten är full.

En obesvarad fråga är huruvida A7 III behålla samma design på kamerahuset som de tidigare modellerna eller om den får formen från A9. Frågan är också om uppsättningen med knappar och reglage stämmer överens med tidigare modeller eller om Sony bestämt sig för att fräscha upp det hela lite.

Vad som däremot är mer eller mindre bekräftat är att den bakre skärmen är av pekskärmstyp. Det betyder att du troligtvis kommer att kunna fokusera där du pekar och mycket mer.

Vi hoppas även att Sony är på gång att presentera A7S III och A7R III, två hett efterlängtade kameror efter succén med föregångarna A7S II / A7R II. Även de två objektiven FE 135mm och FE 400mm har dykt upp i referenser här och där den senaste tiden. Vågar vi hoppas på en sommarlansering?

Vad hoppad du på med Sony A7 III? Kommentera gärna och berätta!

 

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.