Sonos Roam 2 – allt om nya högtalaren

Sonos Roam 2

Sonos har lanserat en uppdaterad version av sin populära bärbara högtalare, Roam. Den nya modellen, Roam 2, erbjuder en rad förbättringar som gör den ännu mer användarvänlig och flexibel. Med förbättrade knappar och nya anslutningsmöjligheter, är Roam 2 designad för att ge en enastående ljudupplevelse både hemma och på språng.

Nyheter i Sonos Roam 2 jämfört med Roam

Roam 2 har fått flera uppdateringar och förbättringar jämfört med den ursprungliga Roam. Här är några av de mest betydande förändringarna:

Enklare Användning

 • Separata knappar för ström och Bluetooth: En av de största klagomålen med den första generationens Roam var den långsmala knappen på baksidan som var svår att trycka in och som gjorde flera saker. Sonos har nu löst detta genom att introducera separata knappar för ström och Bluetooth, vilket gör enheten mycket lättare att använda.
 • Direkt Bluetooth-anslutning: Tidigare krävdes det att Roam var ansluten till samma nätverk som ditt Sonos-system för att kunna paras via Bluetooth. Med Roam 2 kan du ansluta enheten direkt ur kartongen genom att trycka på Bluetooth-knappen, vilket sparar tid och gör processen smidigare.

Förbättrad Design och Anslutning

 • Fler färgalternativ: Roam 2 finns nu i fem olika färger: Olive, Sunset, Wave, Black och White, vilket ger användarna fler valmöjligheter att matcha sin personliga stil.
 • USB-C till USB-C-laddningskabel: Den nya modellen inkluderar en USB-C till USB-C-laddningskabel som ger effektivare laddning.

Oförändrad Batteritid och Ljudkvalitet

 • Batteritid: Precis som föregångaren erbjuder Roam 2 upp till 10 timmars batteritid.
 • Ljudkvalitet: Komponenterna i övrigt ska vara av samma kaliber, vilket innebär att ljudmässigt finns det ingen förbättring, men den befintliga ljudkvaliteten är fortfarande imponerande för en högtalare i denna storlek.

Så mycket kostar Sonos Roam 2

Det rekommenderade priset på Roam 2 är 2 190 kronor. Du kan köpa högtalaren hos svenska återförsäljare som Inet, HiFi Klubben, Tele-Hå, Elgiganten och så klart Sonos.

Se aktuella priser och lagerstatus hos stora svenska återförsäljare hos Prisjakt.

Fördelar och nackdelar med Sonos Roam 2

Roam 2 erbjuder flera fördelar men har också vissa nackdelar som är värda att beakta.

Fördelarna med Roam 2

 • Plug-and-Play via Bluetooth: Den nya Bluetooth-knappen gör det möjligt att snabbt och enkelt ansluta Roam 2 till valfri mobil eller surfplatta.
 • Kompakt och tålig design: Med en IP67-klassificering är Roam 2 både damm- och vattentät, vilket gör den idealisk för utomhusbruk.
 • Tio timmars batteritid: Den långa batteritiden säkerställer att du kan njuta av din musik hela dagen.
 • Automatisk Trueplay™: Funktionen justerar automatiskt ljudet efter omgivningen för optimal ljudkvalitet.
 • Röststyrning: Roam 2 är redo för röststyrning via Sonos Voice Control och Amazon Alexa.

Nackdelarna med Roam 2

 • Ingen högupplöst ljuduppspelning: Roam 2 stödjer inte uppspelning av högupplöst ljud i 24 bit, vilket kan vara en nackdel för audiofiler.
 • Begränsad råstyrka: På grund av sin kompakta storlek har Roam 2 begränsad råstyrka och djupa toner.
 • Inga USB- eller hörlursuttag: Det finns inga uttag för USB-media eller hörlurar, vilket kan begränsa anslutningsmöjligheterna för vissa användare.

FAQ

Vad är skillnaden mellan Sonos Roam 2 och Roam?

Sonos Roam 2 har separata ström- och Bluetoothknappar för att göra den enklare att använda samt en uppdaterad enfärgad finish. Dessutom medföljer en USB-C till USB-C-kabel som ger effektivare laddning.

Kan Sonos Roam 2 användas med Bluetooth så snart jag har packat upp den?

Ja. Du kan ansluta en Bluetoothenhet så snart du har slagit på Roam 2.

Varför bör jag använda Sonosappen?

Med Sonosappen kan du aktivera funktioner som automatisk Trueplayjustering och Sonos Voice Control, anpassa inställningarna efter eget tycke och hålla högtalaren uppdaterad med den senaste programvaran. Du får dessutom tillgång till alla fördelarna med att lyssna via Wi-Fi när du är hemma, inklusive Sonos Radio, Apple AirPlay 2, Amazon Alexa och möjligheten att lyssna i flera rum om du har flera Sonoshögtalare.

Vad är skillnaden mellan Bluetooth och Wi-Fi?

Bluetooth ansluter olika enheter till varandra med hjälp av korta radiovågor. Wi-Fi ansluter också enheter till varandra, men kan även ansluta dem till internet. Med internetuppkoppling kan du streama ljud av högre kvalitet över längre avstånd, gruppera eller stereokoppla Sonoshögtalare och mycket mer.

Fungerar röststyrning med Bluetooth?

Du kan använda Sonos Voice Control för grundläggande uppspelningskontroller (t.ex. pausa, justera volymen, hoppa över en låt och återuppta uppspelning) via Bluetooth när du har valt innehållet du vill streama på den anslutna enheten. För att kunna starta uppspelningen krävs internetåtkomst för uppsökning av information. Amazon Alexa kräver internetanslutning.

Hur laddar jag Roam 2?

Anslut den medföljande USB-C till USB-C-kabeln till en kompatibel nätadapter (minst 7,5 W). Du kan också placera högtalaren på valfri Qi-certifierad laddare eller den trådlösa laddaren för Sonos Roam.

Kan jag skapa ett stereopar med Roam 2 och Roam?

Ja. När du är ansluten till Wi-Fi kan du skapa ett stereopar med Roam 2 och Roam, vilket ger stereoseparation och en bredare ljudbild. Observera att det inte går att använda två bärbara högtalare som surroundhögtalare i ett hemmabiosystem från Sonos.

  Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.