God of War: Ragnarök släpps till PC i september 2024

God of War Ragnarök

Den 19 september släpps det kritikerrosade spelet God of War: Ragnarök äntligen till PC, nästan två år efter dess ursprungliga lansering på PlayStation 4 och PlayStation 5 i november 2022. Med den efterlängtade lanseringen får PC-spelare möjligheten att uppleva Kratos och Atreus episka äventyr med förbättrade grafiska inställningar och flera nya funktioner exklusiva för PC.

God of War: Ragnarök är ett grymt bra spel

God of War: Ragnarök fortsätter berättelsen om den legendariska krigaren Kratos och hans son Atreus.

Spelet tar vid där föregångaren slutade, med far och son på en resa för att avslöja Atreus sanna identitet och hans koppling till den fornnordiska mytologin. Spelet utforskar teman som föräldraskap, öde och hämnd, allt med en stark känsla av drama och emotionell intensitet.

Kratos och Atreus måste navigera genom de nio världarna i deras strävan att förhindra den förestående Ragnarök, världens undergång enligt nordisk mytologi. På vägen möter de gamla och nya fiender, inklusive gudar och monster från den nordiska mytologin.

Spelets huvudkaraktärer

  • Kratos: Den forna Spartanska krigaren som nu försöker leva ett lugnt liv med sin son.
  • Atreus: Kratos tonåriga son, också känd som Loki, vars krafter och öde är central för berättelsen.
  • Freja: Gudinna och tidigare drottning av Vanir, och moder till Balder. En minst lika grym krigare som Kratos, med magiska förmågor och ett ruskigt humör.

Recensioner och omdömen

Spelet har fått överväldigande positiva recensioner sedan dess ursprungliga lansering. Kritiker har hyllat dess berättelse, karaktärsutveckling och gameplay.

Polygon

Omdöme

Polygon hyllade spelet för dess djupa berättelse och innovativa gameplay. De skrev: ”God of War: Ragnarök är en mästerligt skapad fortsättning på Kratos och Atreus resa. Spelet lyckas balansera intensiv action med rörande ögonblick av karaktärsutveckling. Varje kamp känns betydelsefull och varje dialog väger tungt med emotionell resonans.”

Betyg

9,5 av 10

The Guardian

Omdöme

The Guardian lyfte fram spelets visuella skönhet och tekniska prestationer. ”Spelets grafiska framställning är inget mindre än häpnadsväckande, med detaljerade miljöer och realistiska karaktärsmodeller. Soundtracket och röstskådespelet är också i världsklass, vilket gör spelet till en fullständig upplevelse.”

Betyg

5 av 5 stjärnor

Eurogamer

Omdöme

Eurogamer fokuserade på spelets djupa gameplay-mekanik och utmanande strider. ”Ragnarök erbjuder en imponerande mängd stridsalternativ och taktiska möjligheter. Varje möte känns fräscht och utmanande, vilket tvingar spelarna att anpassa sina strategier kontinuerligt. Kombinerat med en fängslande berättelse och oförglömliga karaktärer, är detta ett spel som ingen bör missa.”

Betyg

Essential (Högsta utmärkelsen)

GamesRadar

Omdöme

GamesRadar prisade spelets omfattande värld och den uppslukande berättelsen. ”God of War: Ragnarök bygger vidare på föregångarens grund och expanderar världen på ett sätt som känns naturligt och spännande. Utforskning belönas rikligt, och de olika miljöerna är fyllda med hemligheter och överraskningar.”

Betyg

4,5 av 5 stjärnor

Kotaku

Omdöme

Kotaku lyfte fram spelets emotionella djup och karaktärsutveckling. ”Ragnarök är mer än bara en visuell och teknisk triumf; det är en emotionell resa som utforskar teman om föräldraskap, arv och försoning. Kratos och Atreus relation är hjärtat i spelet, och deras utveckling är skickligt skildrad.”

Betyg

Rekommenderas starkt

IGN Nordic

Omdöme

IGN Nordic betonade spelets nordiska mytologiintegration och hur väl det hanterar dessa element. ”Spelet gör ett fantastiskt jobb med att väva in nordisk mytologi i berättelsen på ett sätt som känns både autentiskt och fräscht. De mytologiska elementen är inte bara bakgrundsdekorationer, utan integrerade delar av spelets narrativ och gameplay.”

Betyg

10 av 10

God of War: Ragnarök har vunnit flera priser, inklusive ”Game of the Year” vid The Game Awards och har hyllats för sin djupa berättelse och tekniska briljans.

Förbättringar i PC-versionen

När spelet nu kommer till PC, finns det flera förbättringar och nya funktioner som skiljer det från PlayStation-versionen.

Teknisk uppgradering

PC-versionen av God of War: Ragnarök erbjuder flera grafiska förbättringar som utnyttjar kraften i moderna datorer:

  • Olåsta bilder per sekund: Spelare kan njuta av spelet med obegränsad FPS, vilket ger en mjukare spelupplevelse.
  • 4K-upplösning: Spelet stödjer upp till 4K-upplösning, vilket ger kristallklara bilder.
  • Ultrawide-stöd: Stöd för breda skärmar med bildförhållanden som 21:9 och 32:9, vilket ger en mer omslutande spelupplevelse.

Uppskalningstekniker

För att säkerställa att spelet ser fantastiskt ut och körs smidigt på en rad olika hårdvarukonfigurationer, stöder PC-versionen flera uppskalningstekniker:

  • Nvidia DLSS 3.7
  • AMD FSR 3.1
  • Intel XESS 1.3

Dessa tekniker tillåter spelare att balansera prestanda och grafisk kvalitet baserat på deras systemkapacitet.

DLC och förbeställningsbonusar

PC-versionen inkluderar den kostnadsfria Valhalla DLC, som introducerar ett nytt roguelike-läge. Dessutom, genom att förbeställa spelet, får spelare tillgång till exklusiva in-game föremål som Kratos Risen Snow Armor och Atreus Risen Snow Tunic.

Krav på Playstation-konto

En mindre populär förändring är kravet på ett PlayStation-konto för att spela spelet, även om det inte har någon online-komponent. Detta har varit en källa till viss frustration bland fansen, men ger också tillgång till delade troféer och andra PlayStation-funktioner.

Playstation-konto är ett hett debatterat konto inom PC-världen, inte minst efter kontroversen med Helldivers 2 där Sony i princip tvingades dra tillbaka sitt krav på PS-konto efter massiv kritik. Att samma sak skulle ske med God of War: Ragnarök och andra, Sony-utvecklade spel lär dock inte hända.

FAQ

Vad handlar God of War: Ragnarök om?

God of War: Ragnarök fortsätter berättelsen om Kratos och Atreus när de försöker förhindra den nordiska mytologins apokalyps, Ragnarök.

Vilka tekniska förbättringar finns i PC-versionen?

PC-versionen erbjuder olåsta bilder per sekund, upp till 4K-upplösning, stöd för ultrawide-skärmar, och flera uppskalningstekniker som Nvidia DLSS, AMD FSR och Intel XESS.

Behöver jag ett PlayStation-konto för att spela på PC?

Ja, ett PlayStation-konto krävs för att spela spelet på PC, vilket är en nyhet jämfört med tidigare PlayStation-titlar på PC.

Vilka recensioner har spelet fått?

Spelet har fått överväldigande positiva recensioner, inklusive 10 av 10 från IGN och 9 av 10 från GameSpot. Det har vunnit flera utmärkelser och är högt uppskattat för sin berättelse, karaktärer och gameplay.

När släpps spelet till PC?

God of War: Ragnarök släpps till PC den 19 september 2024.

Finns det någon förbeställningsbonus?

Ja, genom att förbeställa spelet får du exklusiva in-game föremål som Kratos Risen Snow Armor och Atreus Risen Snow Tunic.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.