Sonos Move 2 – stereohögtalare med lång batteritid

Sonos Move 2

Sonos Move 2 är en ny stereohögtalare med långbatteritid och en hög prislapp.

Högtalaren släpps den 20 september med ett ungefärligt pris på 449 USD, eller cirka 6 200 kronor inklusive moms.

Det här är den tredje portabla högtalaren från Sonos och den efterföljer första generationens Move samt Roam.

Sonos Move 2

Nyheterna med Sonos Move 2

Bland de större nyheterna med Move 2 så hittar vi stereoljud. Första generationens modell klarar bara monoljud, så det är en betydande uppgradering.

En annan stor nyhet är att det inbyggda batteriet har dubbelt så lång batteritid. Hela 24 timmar jämfört med föregångarens 12 timmar.

Och den tredje stora nyheten är att Move 2 har nya kontroller på högtalaren. De har designats om för att bättre matcha andra, nyare högtalare som Era 300 och Era 100.

Samma design, bättre ljud i Move 2

Utseendet påminner starkt om första generationens Sonos Move. Men låt dig inte luras av den ”gamla” designen, på insidan sitter betydande uppgraderingar som gör att ljudkvaliteten är bättre.

Två nya diskanter gör att du får stereoljudet som vi nämner ovan. Det finns även en bashögtalare som fokuserar på att framhäva vokalerna i mellanregistret och djupare bas.

Det finns ett praktiskt handtag för dig som vill ta med Move 2 till exempelvis trädgårdshänget eller på utflykten.

Sonos Move 2

Synkronisera ljudet med andra högtalare

Sonos Move 2 kan äntligen synkronisera ljudet med andra högtalare i hemmet. Det betyder att du kan utöka ljudbilden och sprida ljudet längre om du vill det.

För att spela upp ljud så använder du framför allt WiFi och Bluetooth, exempelvis parkopplad med en mobiltelefon, bärbar dator eller surfplatta.

Du kan även använda USB-C för att spela ljud. Men! Det kommer att kosta dig en slant, för det fungerar bara med Sonos dyra adapter för USB-C till 3.5mm. Samma adapter fungerar utmärkt med Era 300 och Era 100.

Ladda mobiltelefonen med din Move 2

En intressant detalj är att du kan ladda andra prylar med Sonos Move 2.

Det stora batteriet på 44 Wh kan ansluta till exempelvis din mobiltelefon och ladda via USB-C den vägen. Däremot ska du inte räkna med att bärbara datorn går att hålla igång.

Designen är lätt vädertålig enligt kapslingsklassen IP56 vilket betyder att högtalaren står emot en hel del vatten, men låt det inte vara långvarigt. Torka av den direkt när den blivit blöt.

Läs mer om hur kapslingsklasserna fungerar och vad det innebär för dina prylar här.

Viktiga specifikationer:

  • Bluetooth: Bluetooth 5.0
  • WiFi: WiFi 6
  • Sladd: USB-C för musik och laddning
  • Batteri: 44 Wh med 24 timmars batteritid
  • Design: Vädertålig enligt IP56

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.