Snart kan du ladda ner Spotify till din Xbox One

spotify-xbox-uppspelning

Spotify kommer att släppa en applikation för Xbox One. Den nyheten bekräftades efter några dagars intensiva rykten om att musiktjänsten var på gång att bryta sin konsolexklusivitet med Sony.


Xbox-profilen Larry “Major Nelson” Hryb visade tidigare upp en glimt av hur Spotify körde i bakgrunden på hans Xbox-konsol, givetvis spelandes Fable-temat av Danny Elfman, och Spotify själva annonserade att de hade mer att säga om en eventuell applikation inom en snar framtid.

Och en presentation kommer garanterat att ske snart eftersom Spotify nu har hittats på Xbox Marketplace. Applikationen går dock inte att installera än, så intresserade får helt enkelt avvakta lite till innan en lansering är att tänka på.

När det väl sker är det med fullt stöd för Spotify Connect och Premium-prenumeranter med högupplöst musik. Det är givetvis den fulla musikkatalogen som gäller och det går att spela upp musik i bakgrunden om man vill göra det. Perfekt när man inte vill vara låst till att ha appen igång.

Skapa ett soundtrack till när du spelar med den nya Spotify-appen, gratis på Xbox One. Lyssna på din favoritmusik medan du spelar valfritt spel, och bläddra bland spellistor som passar alla humör med Xbox One-handkontrollen. Ta lyssnandet till en ny nivå med Spotify. Lyssna på musik i bakgrunden medan du spelar, gratis. Bläddra bland dina favoritalbum, -låtar och -spellistor. Du kan enkelt spela upp från Xbox One-handkontrollen eller byta låt med mobilen eller surfplattan utan att avbryta spelet. Hitta den perfekta spellistan för episkt spelande i Gaming-genren (i Utforska) på Spotify. Premium-användare kan lyssna med högre ljudkvalitet och utan avbrott – Spotify på Xbox Marketplace

En intressant detalj är att det inte verkar vara en applikation för Microsofts Universal Windows Platform (UWP). De som hade hoppats på en sådan får helt enkelt önska vidare för framtiden. Istället verkar det vara en direkt portning från applikationen för Playstation-konsolerna.


Spotify-appen kommer att vara gratis att ladda ner och installera, men det krävs ett konto hos musiktjänsten för att du ska kunna använda den. För att slippa reklam och lyssna på musik med högre ljudkvalitet går det att använd en betalprenumeration kallad Premium; den har cirkapriset 99 kronor per månad och du kan läsa mer här.