Snart kan du bygga kolonier i No Man’s Sky med Foundation Update

No Man's Sky

Efter flera månader av tystnad har utvecklarna bakom No Man’s Sky äntligen tagit till Twitter för att berätta om en ny, stor uppdatering. Ett litet steg närmare en större lösning för alla de spelare som i frustration ventilerat ilska över brister och löften som aldrig infriades.

I en artikel på sin webbsajt säger Hello Games att de sen lanseringen av No Man’s Sky har skickat ut sju uppdateringar till spelet på både PC och Playstation 4. Den senaste är version 1.09 och den släpptes den 24 september i år. Två månader senare och spelarna är lika frustrerade.

Kanske kan Foundation Update vara ett steg närmare en mer långsiktig lösning snarare än att utvecklaren måste släcka mindre bränder som idag. Precis som namnet antyder handlar det om att kunna skapa sina egna kolonier på de planeter man besöker, bland en mängd andra nyheter Hello Games inte vill avslöja.

Om Foundation Update är rätt väg att gå återstår att se. No Man’s Sky handlar om att utforska och se nya saker, inte att skapa sig en bas och stanna där. Men kanske kan uppdateringen också skänka lite positiv anda efter så mycket kritik, hårda ord och dramatik.

Hello Games har bekräftat att de inte suttit med skygglappar de senaste månaderna, trots tystnaden på Twitter. Utvecklaren menar att de tagit del av alla positiv och negativ kritik för att kunna nyttja den för framtida uppdateringar. Om de faktiskt kommer att kunna blidka spelarna, både nuvarande fans och de som känt sig brända tidigare återstår att se.

Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.