Smart PDF-redigering med iPadOS 17

iPadOS 17

När iPadOS 17 släpps har den nya versionen ett mycket välkommet verktyg som gör arbetet med PDF-filer enklare. Mer specifikt,om du arbetar med PDF-filer som har ifyllbara fält.

En ny funktion som heter ”Smart PDF” använder maskininlärning för att identifiera textfält i PDF-filer. Det gör att du snabbt kan identifiera olika typer av fält och fylla i dem på sekunder om du vill.

Det gäller bland annat filer som kräver ifyllnad av personuppgifter, som behöver signaturer eller bara anteckningar.

En annan stor nyhet är att du kan komma åt flera PDF-filer samtidigt från samma anteckning i appen Notes (Anteckningar). Med stöd för sömlös redigering så visas ändringarna omedelbart för andra personer som arbetar med samma dokument.

Den senare funktionen heter ”Live Collaboration” och den är speciellt framtagen för dig som ofta arbetar i samma dokument på exempelvis kontoret eller med skolkamraterna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.