Ny 70-watt strömadapter från Apple (USB-C)

Apple strömadapter 70 watt

Apple har släppt en ny strömadapter. Den nya modellen lanserades samtidigt med Macbook Air med 15-tumsskärm som presenterades den 5 juni. Strömadaptern kostar cirka 745 kronor och finns att köpa idag.

Om du har en nyare bärbar dator från Apple och använder den nya 70-wattsladdaren så kan du snabbladda batteriet. Det tar bara 30 minuter att ladda från 0 till 50 procent enligt Apples pressmeddelande.

Strömadaptern är speciellt anpassad för Apples nya Macbook Air-modeller med 13- respektive 15-tumsskärm. Båda med M2-chippet. Om du har en M1-bestyckad modell så behövs inte 70 watt och du kan skaffa en långsammare, men billigare strömadapter.

Laddningskabel ingår inte (kostar dig extra)

Den här strömadaptern är även rekommenderad för dig med en Macbook Pro 13 (2016 eller senare) samt Macbook Pro 14-modellen.

Som vanligt ingår inte någon laddningskabel. Det vill Apple att du betalar extra för. Räkna alltså med att priset blir mycket högre än 745 kronor om du inte har en laddningskabel som klarar 70 watt tillgänglig.

Apple har två kablar på 2 meter som är kompatibla med strömadaptern. En USB-C till USB-C som kostar 270 kronor, och en mycket dyrare USB-C till MagSafe som kostar skyhöga 595 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.