Spelet Stray släpps till Mac / macOS

Endast för dig med M1 eller M2 i datorn, och macOS Sonoma

Stray

Äntligen kommer det hyllade spelet Stray till din Mac-dator. Du har säkert inte missat succén kring spelet när det släpptes som en exklusiv titel för Playstation-konsoler förra året. Nu får du chansen att installera spelet i macOS – om du har en dator som möter hårdvarukraven.

Det som gör spelet Stray så unikt är det speciella upplägget där du styr en katt på sin vandring genom en futuristisk och människolös stad. Stilen har cyberpunk-vibbar med mycket neonljus och robotar i en vacker blandning som verkligen står ut i spelvärlden.

För att spela Stray på en Mac så krävs en dator från 2020 och senare. Mer specifikt måste du ha en modell som är bestyckad med antingen ett M1- eller M2-chip, eller M3 om du läser det här när nästa generations Apple-kretsar är släppt.

Använder bilduppskalning i macOS Sonoma

Anledningen till hårdvarukravet är att Stray använder ”MetalFX Upscaling” som kommer till moderna Mac-datorer med nästa generations macOS-uppgradering.

Har du en Intel-processor i Mac:en så faller du helt i kylan. Då får du snällt spela på en Playstation eller PC istället.

Storleksmässigt är Stray ganska litet, åtminstone sett till fysiskt utrymme som behövs på hårddisken. Enligt spelbutiken Steam så behövs cirka 10 GB ledigt utrymme. Exakt när Stray släpps är inte fastställt än. Det enda vi vet är att spelet släpps senare under 2023, någon gång efter att macOS Sonoma är lanserad.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.