Smart högtalare med skärm från Google – släpps senare under 2018

Google Assistant Logo Question

Google släpper en smart högtalare med skärm under 2018. Detta för att marknadsföra fler produkter med Assistant och skärm, samt direkt konkurrera med värsta populära Amazon Echo Show.


Enligt en rapport från Nikkei kommer smarta högtalaren från Google att släppas före årsskiftet 2018/2019. Målet är att ha en produkt redo på butikshyllorna innan julhandeln, och tanken är att sälja fler än 3 miljoner exemplar.

Det är ett aggressivt mål för en produkt som knappat har någon marknads just nu. Smarta högtalare har ökat starkt de senaste åren, men modeller med skärmar har inte nått samma framgång. Främst kanske för att det knappast finns några att köpa.

Fördelen med en smart högtalare med skärm är att du får visuell information som är enklare att ta till sig; exempelvis när du ber om ett recept eller vill söka på videor. När du kan se recept helt utan att röra något med händerna (de är ju ofta kladdiga från matlagningen) blir det så mycket enklare.

Har YouTube – något många Amazon-prylar saknar

Exakt vad Google tänker erbjuda med sin kommande produkt återstår att se. Vi vet att JBL, Lenovo, LG och Sony har accepterat att skapa smarta högtalare med skärm på Googles plattform ”Smart Display”. Och en modell finns redan att köpa – Lenovo Smart Display.


Det är en kapabel modell med tät integration kring Google-tjänster som Gmail, Kalender och YouTube. Just YouTube är extra debatterad eftersom den inte finns som app till många Amazon-produkter, detta eftersom Google och Amazon är i konflikt med varandra.

Google har idag smarta högtalarna Home Mini, Home och Home Max. En högtalare med skärm vore ett praktiskt, logiskt steg för tillverkaren. Frågan är – vad vill vi ha från en sådan produkter? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina förhoppningar.