Slack bygger tätare integration med Google Drive — smartare delning av dokument & förhandsvisningar

slack google cloud 2016

Slack har inlett ett närmare samarbete med Google för att stärka sin position mot Microsoft. Genom att bygga in bättre stöd för molntjänsten Drive vill Slack slå sig fram som ett tydligare produktivitetsverktyg vilket går att använda över gränserna. Du ska inte bara kunna kommunicera via text och ord utan även med filer på ett bättre sätt.

När stödet är fullt implementerat i Slack, vilket väntas ske kring början på 2017, ska det exempelvis räcka med att dela ett Drive-dokument i en kanal på Slack för att ge alla där åtkomst. Du behöver alltså inte dela med person för person vilket snabbar upp när större grupper ska komma åt dokumentet. Slack ser till att sköta hela delningsbiten automatiskt.

Det ska också bli tydligare vad som faktiskt delas i en kanal och med individer på Slack, åtminstone om det som delas kommer från Google Drive. Detaljerade förhandsvisningar ska ge en bättre vink om vad användaren får se när dokumentet öppnas, oavsett om det är textdokument eller kalkylark.

En annan nyhet är hanteringen av notifikationer när flera användare gör ändringar i samma dokument. Tidigare har information om ändringar gjorts via e-post men det ska börja skötas direkt i Slack av en speciell bot. Här kanske bör tilläggas att ändringar också kan beskådas direkt i dokumenten på Google Docs och Sheets, vilket gör Slack-integreringen inte fullt lika spännande.

Det är tydligt att Microsoft blivit ett hot mot Slack som nu måste möta konkurrentens Teams-tjänst. En kommunikationstjänst som till stor del fungerar likt Slack men som finns med i Microsofts många Office-lösningar för företag. Många företag har redan Office-tjänsten och det är garanterat lockande att prova Teams istället för en separat sak som Slack.


Lästips: Slack växer snabbast av alla molntjänster


Samtidigt har Facebook introducerat sig som en spelare i samma kategori med sin tjänst Workspace. En direkt konkurrent till Slack och Microsoft Teams med funktioner som integration av applikationer för kundvård, fildelning, e-posthantering, kalender och mycket mer. Fördelen för Facebook är att många företag redan har en stor närvaro på det sociala nätverket vilket kan göra Workspace till ett naturligt verktyg.

Vi på Tekniksmart gillar Slack och Googles tjänster, så integrationen med de båda tjänsterna är något vi verkligen ser fram emot. Samtidigt önskar vi se bättre funktionalitet i både Microsoft Teams och Facebook Workspace så att de inte bara blir bättre utan även ger Slack en anledning att skruva upp tempot på sin egen utveckling.

Vilket kommunikationsverktyg använder du på din arbetsplats?

Läs mer på The Verge och Slack Blog.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.