Skärmen i Galaxy S8 är superkänslig för stötar — nya tester bekräftar

Samsugn Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 har extremt svag skärm enligt de senaste testerna. Flera webbsajter rapporterar att det skyddande glaset kanske inte är fullt så skyddande som man hade önskat — istället kan minsta lilla stöt spräcka glaset på alla fyra sidor.

Det betyder givetvis inte att just din Galaxy S8 kommer att gå sönder bara du petar på den. Däremot finns indikationer på att modellen kan vara bland de känsligaste på marknaden idag, och det gör det högst relevant att köpa både extra skärmskydd och ett tåligt skal som hindrar stötar.

En viktig detalj i sammanhanget är att i princip hela telefonens yttre är klätt i glas. Det behöver inte nödvändigtvis betyda låg hållbarhet då glas kan göras extremt hårt idag; men för Galaxy S8 verkar det inte vara tillräckligt.

Webbsajten SquareTrade har tittat närmare på hållbarheten och säger att Galaxy S8 är den första telefon de testat som spruckit på alla sidor vid första fallet. Inte direkt upplyftande uppgifter för Samsung som behöver ha en toppentelefon på marknaden efter fiaskot med Galaxy Note 7.

Åtminstone reparatörerna är glada över nyheten. En känslig storsäljare kommer att resultera i fler som behöver laga sina telefoner, och det betyder så klart att verkstäderna får mer att göra.

En sak som lär uppskattas av de drabbade är att kostnaden för ett glasbyte är lägre än med Galaxy S7. Upp till runt 900 kronor billigare beroende på omständigheterna. Det kommer fortfarande att kosta tusenlappar dock, så det gäller att vara ordentligt försäkrad.

Samsung har i skrivande stund inte kommentera nyheten. Troligtvis kommer den sydkoreanska tillverkaren inte att erkänna sin flaggskeppstelefon som känslig för stötar, åtminstone inte mer än någon annan normalbyggd på marknaden idag. Vi får vänta och se vad deras svar blir på den uppkomna kritiken.