Sista uppdateringarna till Pixel 2 och Pixel 2 XL – bara bugg- och säkerhetsfixar

google pixel 2 pixel 2

Är du en av de få i Sverige som har kvar en Google Pixel 2 eller Pixel 2 XL från 2017? Då bör du veta att den precis fått sin sista uppdatering till mjukvaran – någonsin.


Google Pixel 2 och 2 XL har båda åtjutit tre års stöd med allt vad det innebär. Bland annat regelbundna uppdateringar till Android direkt från Google.

Men nu är det slut med det. Googles telefoner får bara uppdateringar i tre år. Sen är det slut, och livslängden på telefonerna är i princip över.

Och tro inte att de sista uppdateringarna är något att verkligen glädjas åt. Det handlar om uppdateringarna ”November 2020” och ”December 2020” som bara är bugg- och säkerhetsfixar.

Samma uppdateringar landar dessutom i merparten av andra tillverkares nyare Android-telefoner, så det är inte exklusivt för Pixel-serien.


Pixel 2 och 2 XL är gråimporterad till Sverge

Några nya och spännande funktioner är det inte tal om. Det är reserverat åt Pixel 3-serien och senare som fortsätter att ha stöd hos Google ett tag till.

I sammanhanget kan sägas att Pixel 2 och 2 XL inte säljs officiellt i Sverige. Alla exemplar som finns i handeln är gråimporterade.

Och vi kan förstå varför man kunde tänkas vilja köpa en importerade mobiltelefon i fallet med Pixel 2-serien. Telefonerna hyllades för sin utmärkta kamera som på sin tid var banbrytande.

Samtidigt fick modellerna en hel del kritik för brister i skärmen.

Nu när stödet har tagit slut är det många som lär leta efter bra alternativ till sina telefoner. Och här finns både Pixel 4a och Pixel 5 att hålla koll på.