SimCity nu även till Mac OS X

ea-simcity-stadsbild

Äntligen har EA släppt SimCity till Mac OS X och spelet kan köpas via den egna programbutiken Origin redan idag. Priset är i skrivande stund 599 kronor, men har man redan köpt det en gång tidigare till PC så är det glädjande nog bara att ladda ned och installera igen – helt gratis.

Systemkraven som nämns är som minimum en Intel Core 2 Duo med 2 GB internminne och 12 GB lagringsutrymme. Gällande grafikkortet krävs minst Intel Grahics HD 3000, Nvidia Geforce 9400M eller AMD Radeon HD 2600 Pro eller bättre. Operativsystemet måste vara Mac OS X 10.7.x eller nyare.

Webbsajten array.se skriver att med ovanstående krav i åtanke så måste man ha en Imac Late 2009, Macbook Pro Mid-2009, Macbook Mid-2010 eller Mac Mini Mid-2010 eller nyare. Jag skulle absolut inte rekommendera att man kör med en dator som ligger på lägstakraven då upplevelsen blir klart lidande.

Problem vid laneringen

Ett antal rapporter har dykt upp vid lanseringen av SimCity och det är oroande sådana då en del spelare antingen stängs ute från spelet under eller efter installationen. Det ger givetvis lite dåliga vibbar då lanseringen till PC har varit otroligt hånad efter EA:s stora misslyckande med sina servrar.

PC och Mac delar servrar och kommer att få samtida uppdateringar till respektive plattform, något som kan fördröja nya versioner om något går fel. Det ställer också större krav på att allt ska fungera som tänkt (och här har vi ju märkt att något inte går rätt till, eller hur?). Ska EA klanta sig med Mac-lanseringen också?

Bland annat så har ett fel där errormeddelandet ”mutexAlert” visas dykt upp och som tvingar alla som inte pratar engelska att byta till just det språket. Den som inte kan ladda ned och installera den digital versionen av SimCity hänvisas till betaversionen – som inte fungerar med Mac OS X 10.7.4 eller Beta 10.9.

EA har i skrivande stund inte adresserat de påstådda problemen men förhoppningsvis får vi en lösning riktigt snart.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.