Nya Kinect saknar röststyrning i Sverige

xbox logo 2019

Kinect till Xbox One kommer att ha en fungerande röststyrning i bara fem länder vid lanseringen. Av de ursprungliga 21 länderna som konsolen skulle lanseras i under november återstår bara 13 länder – och av dessa är det alltså bara fem som är aktuella för röstfunktionalitet. Dessa är USA, Kanada, England, Tyskland och Frankrike.

Nyheten lades ursprungligen upp på Microsofts hemsida där det tydligt markerades att inte alla lanseringsländer skulle få tillgång till funktionen direkt från start. Vad vi vet kommer åtta olika språk att fungera direkt och det är engelska (amerikansk), engelska (brittisk), franska, spanska, italienska, tyska och portugisiska.

När man valt det språk man använder visas en lista äver länder där röstfunktionerna fungerar – vilket givetvis inte kommer att hjälpa Sverige överhuvudtaget då vi inte är aktuella innan 2014. Det börjar kännas mer och mer som att Microsoft måste kompromissa på områden där de inte borde göra det.

Min stora fråga är denna: Varför inte röststyrning på engelska i Sverige? Det borde ju fungera utmärkt på nästan alla sätt och vis? Styra videouppspelning på ett annat språk än svenska är ju inget problem, eller?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.