Chromecast får stöd för IOS – nu med app!

chromecast-stor

Chromecast får en officiell applikation till IOS. Google har nyligen släppt en första version till Apples plattform och med den kan man enkelt konfigurera enheten direkt från en Iphone eller Ipad. Samtidigt fortsätter arbetet med att sprida intresset för Chromecast, inte bara till vanliga användare utan även olika företag och tillverkare som Google vill ska implementera stöd för enheten.

Vad Chromecast gör är att möjliggöra trådlöst överförd information i form av bild, ljud och video. När man starta exempelvis YouTube i webbläsaren Google Chrome så letas närvarande Chromecast-enheter i nätverket upp automatiskt. Man kan sedan strömma direkt till denna och den bildskärm som används – exempelvis en projektor, tv eller datorskärm.

Har du en Iphone, Ipod eller Ipad så är det bara att ladda ned Googles Chromecast-app här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.