Sennheiser HDV 820 — ger bättre ljud i hörlurarna

Sennheiser HDV 820

Sennheiser HDV 820 är en digital hörlursförstärkare med förbättrad DAC men samma utmärkta grund som föregångaren HDVD 800 bygger på.

Den nya modellen erbjuder kraftfullare hårdvara som kan spela upp ljud med högre upplösning. Komponenterna är optimerade för att ge lägre distortion och en mer balanserad ljudsignal, mycket tack vare DAC-kretsen ESS Sabre32.


Enligt Sennheister erbjuder HDV 820 ett omatchat dynamiskt område och bättre klarhet än någon annan produkt i klassen. Ljudfilerna som stöds kan vara upp till 32-bitars i 384kHz eller 12.3MHz i DSD-läge. Mer än vad de flesta hörlurar och öron klarar att nyttja maximalt.

För anslutning av hörlurar används en obalanserad XLR3/6.3mm hörlurskontakt, en balanserad XLR4-kontakt samt två balanserade 4.4mm Pentaconn-kontakter. Den sistnämnda är en ny hörlurskontakt vars standard fastslagits av JEITA.

Tillsammans med HDV 820 har Sennheiser presenterat en ny hörlurskabel anpassad för Pentaconn-kontakten. Med den kan du exempelvis anslutna hörlurarna Sennheiser HD 800 för minimal distortion även på hög ljudnivå.

Men givetvis kostar det också om det smakar. Och HDV 820 har ett rejält saltat pris på kring 22 500 kronor inklusive moms. Då tillkommer priset för hörlurar och eventuell hörlurskabel om man vill ha det. Knappast billigt, men för entusiasterna kan det vara värt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.