Senaste enheterna för bitcoin mining

bitcoin coin

Vill du satsa på “bitcoing mining” som ett proffs? Spana då in denna lilla lista med de senaste prylarna för de som vill passa på nu när bitcoin har sin guldålder.

Mediehysterin kring bitcoins vara eller icke vara må vara över och bitcoins värde står sig fortfarande starkt. Man kan antingen investera i bitcoin och handla eller sälja denna valuta eller så kan man investera i ASIC-enheter som utvinner bitcoin genom att genomföra komplicerade beräkningar som kräver en hel del CPU. ASIC står för “application-specific integrated circuit” och är kretskort-enheter som är specifikt byggda för just detta. När det kommer till bitcoin mining så får man inte ha bråttom eftersom det tar ett tag innan man tjänar in det man har investerat – samtidigt så vet vi alla hur volatil bitcoin är på marknaden. För andra kanske det är ett snabbare sätt att tjäna pengar genom att satsa på utgången i en match hos Unibet.

I denna lista har vi valt ut några av de mest prisvärda och miljövänliga alternativen för kraftullt bitcoin-processande. För det ska påpekas att många av de enheter som har funnits tidigare har dragit en del del ström vilket har inneburit att bitcoin till viss del har haft en negativ påverkan på miljön med alla dessa IT-hallar runtom i världen som har behövts kylas ner för att optimera processen. Dessa ASIC-enheter i listan är förhållandevis strömsnåla.

1. Antminer S9 eller S9i

En av de mest populära märkena just nu. Företaget bakom Antminer är Bitmain och har funnits sen 2013. Priset ligger runt 6000 kronor och den drar 1320W (vilket kan jämföras med ett el-element) som därmed gör det till en av de mest strömsnåla alternativen just nu. Antminer fortsätter ständigt att släppa nya modeller men efterfrågan gör att utbudet tar snabbt slut.

2. AvalonMiner 761

Ett kinesiskt företag kallat Canaan Creative som också har funnits sen starten av bitcoins tillväxt. Denna ASIC-enhet är populär för att den är pålitlig i driften och förhållandevis tyst. Denna modell kan anslutas till andra enheter, upp till fem stycken, för att tillsammans bilda ett kluster som kan utföra mer avancerade beräkningar. Kostar mindre än Antminer men är väldigt svåra att få tag på i enstaka ex – företaget säljer främst enheter för massorders.

3. WhatsMiner M3

Med ett pris på cirka 15 000 kr är den lite dyrare men i gengäld så får du tillbaka investeringen snabbare än de andra två modellerna nämnda här ovanför. Företaget bakom är det kinesiska företaget Pangolin Miner som har sett till att utveckla en användarvänlig enhet; enheten har ett användargränssnitt som gör det enkelt att upprätta och hålla igång en bitcoing mining. En 180-dagars garanti ingår också. Nackdelen är att den drar ca 2000W då den bland annat har en fläkt som effektivt kyler ner enheten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.