Se första avsnittet av serien tv-serien Silo på Twitter

Silo Apple TV+

Apple har släppt första avsnittet av tv-serien Silo på Twitter. Släppet kommer bara dagarna innan det sista och avslutande avsnittet finns att kolla på med Apple TV+.

Avsnittet är cirka en timme långt och serien har ett hyggligt betyg på IMDB. Snittbetyget är idag 8.1 av 10 vilket får sägas vara helt okej. Det finns totalt tio avsnitt som du kan se på Apple TV+ idag.

Här är första avsnittet (helt gratis)

Det här är berättelsen bakom tv-serien Silo

TV-serien ”Silo” är satt till en dystopisk framtid där ett samhälle existerar i en gigantisk underjordisk silo bestående av 144 nivåer.

Seriens huvudroll spelas av Rebecca Ferguson vars roll är ingenjören ”Juliette” som blir indragen i silons mysterier. Andra skådespelare inkluderar Rashida Jones, David Oyelowo, Common, Tim Robbins, Harriet Walter, Avi Nash, Rick Gomez och Chinaza Uche.

Handlingen börjar när stadens sheriff bryter en kardinalregel och invånare dör på mystiska sätt. Juliette börjar avslöja chockerande hemligheter och närmar sig sanningen om silon.

Silon fungerar i princip som en liten stad: den har en borgmästare och sheriff, en marknad och en gård, och alla har någon form av jobb för att hålla saker igång. Serien är en intressant tolkning av berättelsen om den underjordiska bunkern, där människor överlevde underjordiskt så länge att en civilisation uppstod inom den.

”Silo” är baserad på boken ”Ull” av Hugh Howey och anpassad för TV av Graham Yost.

Obs: Summeringen av serien är genererad av GPT och granskad av en skriben på Tekniksmart. Källa till informationen är bland annat The Verge, Apple TV+, Wired, IMDB och Rotten Tomatoes.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.