ARK: Survival Ascended försenas – släpps i oktober 2023

ARK II & ARK: Survival Ascended

ARK: Survival Ascended har inte premiärdatum i augusti som tidigare planerat. Spelstudion Studio Wildcard som utvcklar spelet meddelar att de missar datumet och istället måste skjuta på lanseringen till oktober.

I ett nyhetsbrev som skickades ut till alla prenumeranter skriver Studio Wildcard att de behöver mer tid för att finpolera allt och få rätt på den nya grafikmotorn. De skjuter helt enkelt på släppet för att inte släppa något ofärdigt.

Studio Wildcard har problem med grafikmotorn

Anledningen till att det behövs mer tid till finpolering och grafikmotorn har med Unreal Engine 5.2 att göra. Studio Wildcard har helt enkelt inte arbetat med den versionen tidigare och det blev en större utmaning än de räknat med.

Vi har funnit det utmanande att arbeta med Unreal Engine 5.2, men samtidigt är det otroligt spännande. Vi upptäcker nya sätt varje dag att driva tekniken till nästa nivå; kombinerat med det arbete som behövs för att stödja ett helt korsplattformsmoddbart spelsystem på konsoler och PC, är det klart att vi kommer att behöva lite mer tid.

Nackdelen med situationen är att teamet arbetar på ett sätt som inte är optimalt för utvecklingen. Det i sin tur betyder att spelet inte har allt innehåll som planerats vid lanseringstillfället. Exempelvis ingår expansionen ”The Island” från start, men ”Scorched Earth” kommer först senare.

Övriga expansioner är försenade till någon gång under 2024.

ARK: Survival Ascended är nu 33 % billigare

Fördelen för framtiden är att de lär sig nya saker hela tiden, vilket betyder att ARK: Survival Ascended kommer att uppdateras med förbättringar längre fram. Och prislappen vid släppet har minskat.

ARK: Survival Ascended kostar nu 40 USD istället för 60 USD, vilket är en rejäl minskning. Omräknat blir det cirka 540 kronor respektive 810 kronor inklusive moms. Eller en minskning med 33 procent.

Eftersom lanseringen är framskjuten så kommer servrarna för ARK: Survival Evolved att stängas den 30 september istället för den 31 augusti.

Via Neowin

FAQ

När släpps ARK: Survival Ascended?

Lanseringen har försenats till oktober månad 2023. Tidigare var spelet tänkt att släppas i augusti.

När släcks servrarna för ARK: Survival Evolved?

Den 30 september. Tidigare var datumet den 31 augusti, men förseningen av Survival Ascended gör att datumet flyttades.

När släpps expansionerna till ARK: Survival Ascended?

Det ingår en expansion från start – The Island – medan övriga expansionen är släpps någon gång under 2024.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.