Se aviseringar från Android på Windows 10 med appen ”Din telefon”

microsoft din telefon aviseringar beta

Microsoft uppdaterar appen ”Din telefon” med stöd för aviseringar från Android. Bland annat från appar som Messenger, OneDrive och Twitter.

Appen ”Din telefon” används för att synkronisera data från din Android-telefon till en dator med Windows 10. Funktionaliteten är tämligen sparsam, men Microsoft utökar möjligheterna för varje ny version.

I en kommande uppdatering ska ”Din telefon” kunna visa aviseringar från din telefon till datorn. Tidigare har man bara kunnat kolla fotografier på mobiltelefonen och se inkommande SMS.

Om du tar bort aviseringen i ”Din telefon” så kommer den även att döljas på telefonen. Mycket praktiskt och helt klart en funktion vi kan vänta på.

Just nu pågår ett testarbete internt på Microsoft och hos Windows Insiders-användare. När företaget bedömer att uppdateringen är redo så kommer den att rullas ut på bredare front.

Därför vill du använda ”Din telefon”

Appen är ett sätt att skapa en brygga mellan din telefon och Windows 10. ”Din telefon” är inte optimal i sin nuvarande form, den saknar en hel del tänkbar funktionalitet.

Men trots det kan vi rekommendera ”Din telefon” om du har både en Android-telefon och dator med Windows 10. Det gör det enklare att synkronisera mellan de båda enheterna på ett smidigt sätt.

”Din telefon” heter ”Your Phone Companion” på Google Play Store och är helt kostnadsfri att använda. Allt du behöver göra är att installera appen på telefonen och följa instruktionerna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.