Nya iPad Pro 2019 förbereder för 5G

apple-ipad-pro-2018

Apple arbetar på en ny iPad Pro. Enligt webbsajten AppleInsider har modellen omarbetade antennteknik som förberedelse för kommande 5G-modeller under 2021.

Den nya iPad Pro-modellen kan släppas kring slutet på 2019 eller början på 2020. Eftersom befintliga iPad Pro 11″ och 12.9″ presenterades i oktober 2018 så är det rimligt att tro på visning av nya modellen under hösten 2019.

Vad vi känner till idag är huvudmålet med nya modellen att implementera förbättrad antennteknik. Den ska vara anpassad för 5G-näten och antennerna är fästa direkt på moderkortet. Något som möjliggörs med hjälp av flytande kristallpolymer från japanska företaget Murata.

Eftersom antennerna sitter direkt på moderkortet ska risken för signalförlust minska och nätverksprestandan istället öka.

Inget 5G-modem i nya iPad Pro för 2019

Och när vi säger att modellen är anpassad för 5G-näten så bör för tydligas att nya iPad Pro inte väntas få faktiskt stöd för 5G; det kommer först under 2021. Istället är designen gjord för att bättre möta den teknik som krävs för 5G-modemen.

Vad som annars är förbättrat återstår att se. Vi vet att nya iPhone för 2019 har en optimerad arkitektur för kretstillverkningen, vilket ökar energieffektiviteten. Det vore rimligt att anta att nya iPad Pro nyttjar samma arkitektur.

Det finns inget som pekar på att Apple tänker göra större justeringar kring skärmen eller prestandan i övrigt. Inte heller har vi hört något om RAM-minnet eller grafiken. Men räkna med små till medelstora förbättringar på sina håll.

Mer nyfiken på nyheten? Läs originalhistorien hos AppleInsider.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.