Sarah Dawn Finers nytolkning av ”Glöggen heter Blossa”-låten

Sarah Dawn Finer Glöggen heter Blossa

”Glöggen heter Blossa” har fått en nytolkning av sångerskan Sarah Dawn Finer – kvinnan med Sveriges kanske kraftfullaste sångröst idag. Och jösses vilket drag det är i den gamla klassikern när hon får sätta ton till låten.

Originalet från 1993 är garanterat känd hos alla vuxna svenska idag. Bara att läsa ”Glöggen heter Blossa” får melodin att spela fritt i minnet och vem har inte sjungit med i “B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa” någon gång?

När Sarah Dawn Finer tar upp micken så är det inte en tomtekör som vi hör, utan en modern gospelvariant med inslag av soul och pop.

Den nyagamla låten kommer att spelas under hela julperioden som ledmotivet för reklamen till den populära drycken. Men om du funderar på varför du inte hört ”Glöggen heter Blossa” de senaste åren så är det faktiskt inte konstigt. Det har varit en annan låt som axlat den blytunga rollen för glöggreklamen.

Och det är melodin till ”Den blomstertid nu kommer” som nytolkades av Miss Li med rubriken ”Den vintertid nu kommer”.

Men nu är det originalet som gäller igen och Sarah Dawn Finer gör en fantastisk tolkning som verkligen klingar rätt i tiden. Låten är svängig, medryckande och framförallt blir man glad av att lyssna på tonerna. Så här säger hon själv om sin nytolkning:

Känslorna vi ville förmedla när vi gjorde vår tolkning var passion, glädje och värme. Det var en rolig utmaning att få göra något helt nytt med jingeln, samtidigt som vi fick till ett slut där man känner igen den gamla klassiska melodin. Vem vet, kanske kommer man gå och sjunga på denna version nästa gång man är på glögghumör.

Sarah Dawn Finer

Låten hittar du på Spotify och här under får du en förhandslyssning av låten, oavsett om du har ett Spotify-konto idag eller inte.

FAQ

Vem sjunger låten till nya ”Glöggen heter Blossa”-låten?

Sarah Dawn Finer

Vem sjunger låten till ”Den vintertid nu kommer?

Miss Li

När släpptes originalet av ”Glöggen heter Blossa”-låten?

1993

Hur går texten till ”Glöggen heter Blossa”?

B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, B-L-O-S-S-A, glöggen heter Blossa

När släpptes Sarah Dawn Finers tolkning av Blossa-låten?

2022

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.