Samsung vill berätta att de var före Apple med trådlösa hörlurar

samsung gear

Samsung vill påminna världen om att de var före Apple med trådlösa hörlurar. Närmare bestämt Gear IconX som fick stor uppmärksamhet vid lanseringen tidigare i år.


I en lång intervju med två designers som arbetade med utvecklingen av Gear IconX lyfter Samsung fram alla de positiva egenskaper som ska göra IconX till ett bättre val framför Apple Airpod.

Och visst finns flera anledningar till att köpa Gear IconX framför Apple Airpod. Ta bara det faktum att Samsungs in-earlurar har inbyggd pulsmätare och använder ett gummimaterial som gör dem bekväma att placera i örat.

Vi gissar att Apple valde bort pulsmätningen av praktiska skäl och det hårda materialet i Airpod lär göra att de håller längre än Gear IconX. Men vad betyder skillnaderna egentligen. Att Samsung Gear IconX är ett givet köp framför Apple Airpod? Nej, det är inte så det fungerar.

Airpod kan endast användas med iPhone-telefoner. Gear IconX bara med Android-telefoner. Ingen (eller extremt få) kommer att välja sin nästa mobiltelefon efter vilka hörlurar som passar.Lästips: Samsung återkallar alla Galaxy Note 7 — kan göra din telefon obrukbar


Speciellt inte efter Samsungs intervju som är en enda, stor annons för sitt eget märke och produkt. Vi ställer oss frågande till hur mycket intervju det faktiskt är. Det vore inte förvånande om svaren var inövade — eller om ”intervjun” är helt skriven utan att frågorna ens är ställda.

Vad tycker du? Har hörlurarna betydelse när du välja din mobiltelefon?