Samsung – större än Apple, Microsoft & Google tillsammans

samsung-headquaters-logo

Visste ni att Samsung har nästan dubbelt så många anställda som Apple, Microsoft och Google tillsammans?

Enligt den senaste räkningen toppar Samsung listan med hela 275 000 anställda. Det kan jämföras med Apple som har 80 300, Microsoft som har 99 000 anställda och Google som når 47 756 till antalet.

Siffrorna är givetvis ungefärliga och kommer att justeras inom en snar framtid då både Google och Microsoft just nu omstrukturerar sina organisationer. Det betyder kort och gott att flera tusen anställda kommer att få gå från respektive företag, allra flest från Microft som fick närmare 15 000 nya via köpet av Nokia.

Vidare är det svårt att göra en korrekt jämförelse då de företag har olika sätt att bygga upp sina verksamheter på. Exempelvis kan nämnas att Sony Electronics har 105 000 anställda, vilket är Sony-delen som gör telefoner, surfplattor och mjukvaran till dessa. Sen har vi även Sony Pictures Entertainment, Sony Music Entertainment och fler som ökar antalet betydligt men som inte arbetar med samma som Samsung.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.