CyanogenMod stöder nu Galaxy Tab Pro 10.1

cyanogenmod-logo

CM11 släpps för Samsung Galaxy Tab Pro 10.1

CyanogenMod ökar stödet för Samsung-plattor genom att släppa de första testversionerna av CM11 för Galaxy Tab Pro 10.1.

Sen tidigare har det funnits möjlighet att lägga in CyanogenMod på den mindre varianten Galaxy Tab Pro 8.4, men nu har alltså även storebror inkluderats i stödet.

Den som funderar på att testa bör dock vara en rejäl våghals då det inte på något sätt är en färdig mjukvara och det är bara WiFi-varianten av plattan som gäller – inget stöd för 4G/LTE alltså.

På den officiella webbsajten ser vi att mjukvaran har döpts till ”picassowifi” och det kan vara en något förvirrande namnsättning då den inte på något sätt är lätt att associera med Samsung Galaxy Tab Pro 10.1.

Vill man testa går det att göra genom att besöka denna webbsajt och åter igen vill vi poängtera att mjukvaran inte är den färdiga. Det är alltså en testversion som bekräftats fungera med surfplattan men som kan innehålla okända buggar som påverkar användandet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.